Kireçlenme, kemiklerin ucunda zemin yer kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Giderek kötü gidişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye mirlayabilir. Bu kalıp vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıfamilyar. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz bir küme görülür. Antrparantez ağır sıklet bastırık çekmek kabilinden zorlu fiziki hareketlerde kâin insanlarda, henüz bir küme rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da yapı taşı nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, boyun, bel ve mirinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Gür mebzul ab tüketin. Deniz, eklemlere dayak sağlar. Bu yüzden her gündüz en azca 8 çamçak ab muhtevamek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, katık kabilinden etkili kalsiyumlu besinler de, kemik sağlığına katkı sağlar. Zerzevat ve yemiş tüketin. Kemik sağlığı muhtevain, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri etkili olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin bir küme çalımı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlığını korumak muhtevain kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein bakımından servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından servet sahibi olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını olumlu yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer muhtevain. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil başüstüneğu muhtevain, kemiklere dayak olabilir. Antrparantez kireçlenmeden meydana gelen vecalara ve şmeselekinliğe de eksiksiz hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak muhtevain yemeniz gerekenler; Yapılan boşlukştırmalara göre yemiş ve göveri bakımından servet sahibi beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin yanık dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak kabilinden sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.